Kedves barátunk!

Morse lett az Art Vader Motion-ból! Hét év után más néven, új gondolat alapján folytatjuk a filmezést és márkaépítést. A két kulcsszó: a tartalom és a minőség.

Hamarosan átvezetünk az új angol nyelvű honlapunkra!
Az Art Vader Motion archívuma itt érhető el.

Üdvözlettel,
Kiss Norbert Ádám

tovább a morse oldalára

ART VADER MOTION
Mozgóképet készítünk. Image, vírus, reklám, riport, tv műsor, animáció, összefoglaló. Online, broadcast és még ennél is több: arculat, interaktív esemény, belső kommunikáció, közösségi aktivitás, dokumentumfilm. Minden ami mozog, hangos és lelke van.
vissza

fine dining

A nemzetközi 48hour Film Project filmkészítő versenyét több mint 130 országban rendezik meg, aminek budapesti fordulóján indultunk november 20 és 22 közötti hétvégén. Mindössze 48 óránk volt egy nyertes történetet írni, stábot és színészeket szervezni, forgatni, zenét keresni és vágni. Büszkén mutatjuk be a filmet!

Péntek este 7 órakor egy zsákból húztuk ki a horror kategóriát. Fél óra döbbenet után megkaptuk a kötelező elemeket is és újabb csend következett. Szerepelnie kell benne egy néptáncosnak, az egyik szereplő neve Besenyő Csongor vagy Csenge, benne kell lennie egy pecsétnek, és ennek a mondatnak szó szerint: “Nem fogok hazudni neked, az anyám besúgó volt.” 

Tehát: horror, néptáncos, Besenyő, besúgó. Hogy lesz ebből film?

Hajnalig mi sem tudtuk, de végül 3 órára elkészült a forgatókönyv és a cím is: fine dining. Nem akartuk klasszikus sklisékből felépíteni a horrorfilmet, kísérletezni szerettünk volna és végig izgalomban tartani és elgondolkodtatni a nézőt. Ezt egy dramaturgiai csavarral próbáltuk megoldani, végig nem tudjuk ki a gyilkos, de még talán utána sem lehetünk benne biztosak.

Fanyar társadalomkritikát próbáltunk megfogalmazni egy naív fiúról, aki megkérdezés nélkül beszalad az erdőbe egy fiatal lánnyal, és az urizáló elitről, akiknek már tényleg semmi sem elég. Ezért is lett a film alcíme: "mi kell még?"

Szombaton reggel 8:45-kor Zsuráfszki Zoltán György, akivel még 2013-ban Junior Prima filmet forgattunk, elvállalta a főszerepet, és pár perccel később már úton is voltunk az Unikornis Lovardába, Pilisjászfaluba. 

11 órakor a kaszkadőr jelenetekkel kezdtük a forgatást, majd 13:00- ra percre pontosan megérkezett az Airfilm stábja és két óra alatt felvettük a drónos jeleneteket. A légifelvételek után visszamentünk az erdőbe és sötétedésig forgattunk, majd Budapesten két helyszínen folytattuk: próbateremben és egy budai villa konyhájában.

Megtanultuk, hogy ha sietsz és rengeteg dolgod van, akkor pihenj egy kicsit. Szóval a vasárnapunk nyugodt kávézással indult, majd 10 óra körül nekiláttunk a vágásnak: leválogattuk a nyersanyagot, jeleneteket illesztettünk össze, hangot kevertünk, fényeltünk. Végül már a moziba menet közben exportáltuk a filmet, kinyitott laptoppal rohantunk a leadásra. 4 perccel a határidő előtt, de meglett. Másnapra pedig a teaser is elkészült egy karcos hangú, írországi narrátorunk segítségével.

A díjkiosztó december 3-án volt az Art+ Cinemában. A fine dining három kategóriában nyert: legjobb vágás, legjobb sound design valamint ezüstérmesek lettünk a közönségszavazáson. 

Az induló városok győztes filmjei (a legjobb film kategória aranyérmesei) később egymással küzdenek. Az első 20 helyezett 3000 dolláros díjat nyer és Cannes-ban tartják a filmjeik díszbemutatóját. 

Óriási köszönettel tartozunk a szereplőinknek és kollégáinknak, csapatmunka nélkül ugyanis ezt lehetetlenség lett volna összehozni.