Kedves barátunk!

Morse lett az Art Vader Motion-ból! Hét év után más néven, új gondolat alapján folytatjuk a filmezést és márkaépítést. A két kulcsszó: a tartalom és a minőség.

Hamarosan átvezetünk az új angol nyelvű honlapunkra!
Az Art Vader Motion archívuma itt érhető el.

Üdvözlettel,
Kiss Norbert Ádám

tovább a morse oldalára

ART VADER MOTION
Mozgóképet készítünk. Image, vírus, reklám, riport, tv műsor, animáció, összefoglaló. Online, broadcast és még ennél is több: arculat, interaktív esemény, belső kommunikáció, közösségi aktivitás, dokumentumfilm. Minden ami mozog, hangos és lelke van.
vissza

Junior Prima Díj 2012.

2012-ben is 10 tehetséges fiatal kapta meg a Junior Prima díjat népművészet és közművelődés kategóriában. A Docler Holding az elismerésen túl, az üvegből faragott lovat, 7000 eurós pénzjutalmat és egy bemutatkozó kisfilmet ajánlott fel. Utóbbit idén is mi forgattuk le a díjazottakról.

Németh András tekerős. Azt szerettük volna, ha a néző csak a tekerő hangjára figyel a filmben. Ezért lett vágás nélküli a film. Egyetlen snitt a gyönyörű bakonyi helyszínen.

Dede Orsolya szövőmester, takács. A hajdúszoboszlói lány a közeli tóhoz jár ki megnyugodni, kilépni a hétköznapok zaklatottságából. Megrajzolja a mintát és amikor leül a szövőszékhez, ő maga is kiszínesedik.

Zámbó István a Honvéd Táncszínház szólótáncosa. Amit a tánc kivesz belőle a színpadon, azt a lovaglás visszatölti a természetben. Szülővárosában, Komárnóban forgattuk a filmjét.

Török Tilla népzenész. A gyönyörű lány azt mondta az előinterjúk egyikén, hogy valósággal lebeg belülről, amikor zenél. Így lyukadtunk ki a vecsési búcsú antik körhintáján.

Kropf Milán fafaragó mester. Hat évvel ezelőtt egy táborban kapott egy fadarabot és egy vésőt. Mivel nap végére nem vágta el az ujját, meghívták a következő táborba is. Így kezdődött a fafaragás.

Szlama László kobzos. Hangolhatatlan, recseg, vacak - ezeket a jelzőket kapja leggyakrabban a kobozára. 4 akkordos slágerekkel akarta bebizonyítani, hogy a közhiedelemmel ellentétben ez is egy remek hangszer.

Dragony Gábor népzenész. Az egyszemélyes zenekar. A zenészélethez hozzátartozik a vándorlás - mondja. De sok kilométer kell még neki, mire megpihenhet.

Kalász Máté népzenész. Szerinte nem a márkától vagy az árcédulától függ, hogyan szólal meg egy hangszer. Hanem a zenész lelkétől. Máté a forgatás alatt több, mint tizenötször játszotta el ugyanúgy a másfél perces dallamot és háromszor adott interjút a képi trükk kedvéért.

Fekete Márton népzenész. A brácsa náluk családtag, mint egy igazi feleség. Viták, veszekedések, szerelem. Ennek szól a brácsamonológ.

Tárkány Művek. Sanzonos dalkultúra, magyar jazz és népzene illetve szokatlan hangszerelés jellemzi az ötfős zenekart. A kultúra romjaira építkeznek.

A forgatásról. Németh András filmje tűnik a legegyszerűbbnek, mégis ezzel dolgoztunk a legtöbbet. Hiszen a másfél perc hosszúságú képet tökéletesen kellett felvenni ahhoz, hogy ne kelljen egyszer sem vágni. Ez nem volt egyszerű feladat a lejtős, egyenletlen talajon. A stábnak pedig végig úgy kellett mozognia, hogy véletlenül se kerüljön senki sem a képbe.