Kedves barátunk!

Morse lett az Art Vader Motion-ból! Hét év után más néven, új gondolat alapján folytatjuk a filmezést és márkaépítést. A két kulcsszó: a tartalom és a minőség.

Hamarosan átvezetünk az új angol nyelvű honlapunkra!
Az Art Vader Motion archívuma itt érhető el.

Üdvözlettel,
Kiss Norbert Ádám

tovább a morse oldalára

ART VADER MOTION
Mozgóképet készítünk. Image, vírus, reklám, riport, tv műsor, animáció, összefoglaló. Online, broadcast és még ennél is több: arculat, interaktív esemény, belső kommunikáció, közösségi aktivitás, dokumentumfilm. Minden ami mozog, hangos és lelke van.
vissza

Szovjetszentkirály

Elsőnek lenni mindig jó. Ezért szerettük volna mi elkészíteni az RTL KLUB hírosztályának legelső HD dokumentumfilmjét.
Arra törekedtünk, hogy feljebb emeljük a szintet.
Szovjetszentkirályt a veszprémi barátaim mutatták meg. A halott várost. A szovjetek 400 kisebb - nagyobb bázist hagytak Magyarországon a rendszerváltás után. De engem a szentkirályszabadjai érdekelt. Egy korszak 30 hektáros múzeuma.

A magazinos anyagokat sajnos egyre gyorsabban kell forgatni. Ráadásul sűrűbbek a vágások is, rövidebbek a képek, gyorsabbak a zenék. Sokan azt gondolják, a figyelem csak így tartható fent, ettől lesz valami igazán érdekes...
Szerintünk nincs így. A klasszikus fahrt-ot a technikai bonyolultsága miatt nem szereti (és pont ezért nem is használja) a televízióműsor. Lassú, jól emészthető fahrt-okat készítettünk, megadva ezzel a különleges hangulatot.

A fényelés után van kész egy riport! A tévés tudósítások legnagyobb része kompozitálás, azaz fényelés nélkül kerül adásba. Nem adnak neki egységes színt, karaktert. Mi egy lilás, kékes árnyalatot álmodtunk meg és eleve így forgattuk le az anyagot. A vágás után hetekig effekteltük a különböző jeleneteket.

A kutatás közben szerencsénk volt, megtaláltuk a legjobb riportalanyokat. Hálásak vagyunk az őszinteségükért.

Zene: Döme Péter - Easy Life Natural
Werkfotó: Hock Zoltán
Hangmérnök: Lugosi Gergő, Sallai Zoltán
Operatőr: Trost Ádám
Rendező, vágó: Kiss Norbert Ádám