Kedves barátunk!

Morse lett az Art Vader Motion-ból! Hét év után más néven, új gondolat alapján folytatjuk a filmezést és márkaépítést. A két kulcsszó: a tartalom és a minőség.

Hamarosan átvezetünk az új angol nyelvű honlapunkra!
Az Art Vader Motion archívuma itt érhető el.

Üdvözlettel,
Kiss Norbert Ádám

tovább a morse oldalára

ART VADER MOTION
Mozgóképet készítünk. Image, vírus, reklám, riport, tv műsor, animáció, összefoglaló. Online, broadcast és még ennél is több: arculat, interaktív esemény, belső kommunikáció, közösségi aktivitás, dokumentumfilm. Minden ami mozog, hangos és lelke van.
vissza

Vad Fruttik: Nem hiszek

2010. október 18-án, egy ködös hétfő estén Likó Marcell bejelentkezett a csetre. Nem sokkal később írt is: "Kéne forgatni egy klipet a Nem Hiszekre... Most pénteken..."
Korábban is ötleteltünk, hogy melyik dalra milyen klipet képzelünk el - így szerencsére volt miből táplálkozni. De mivel csak öt napunk volt a komplett forgatókönyvre, az eszközök beszerzésére, helyszínválasztásra, castingra, még az este nekiláttunk. Olyan videóklipet szerettünk volna, amely teljesen más arcát mutatja meg a zenekarnak. De úgy, hogy alig látszanak.

Az első ötlet az volt, hogy látunk egy srácot, aki ellentétes világban él. Például otthon úgy viselkedik, mint egy koncerten: dühöng, táncol, tombol. Amikor pedig odaér a buliba, akkor úgy jár-kel, mint otthon. Felvesz egy fejhallgatót, könyvet olvas, lefekszik aludni.

Megosztottuk pár emberrel és Beck Zoli (30Y) javaslatára feszültséget vittünk a történetbe. Végül a srác elalszik, átsiet a városon. Közben érik különféle benyomások, majd odaér a koncertre és kiszakad belőle a felgyülemlett feszültség. A klip végén a nézőre bízzuk, hogy eldöntse megtörtént-e a tombolás.
A forgatáson valóban megtörtént a tombolás. Miután felvettük az A38-on a koncertet és végigrohantunk a budapesti éjszakán, helyet kerestünk, ahol nyugodtan tombolhatunk. A srácok találták meg a legjobbat Szentkirályszabadján: volt parketta, ajtó, ablak és a falak is épen maradtak.

Délután berendeztük a lakást, elhelyeztük a kanapét, plakátokat tettünk a falra. Szerettünk volna kollégiumi hangulatot teremteni. Aggregátor segítségével bevilágítottuk a teret és kezdődhetett a munka.

Számoltunk a hideggel, meg a konforttalansággal, egy tükör azonban meglepetést okozott. Az elképzeléseink szerint a főszereplőnek öklével kellett volna betörnie. De az csak leesett és legnagyobb szerencsénkre nem tört össze. Egyben maradt. Így két snittből oldottuk meg a tükör összetörését.
Főszereplőnek nem akartunk profi színészt. Nem szerettük volna, ha az arca más produkcióra is emlékeztetné a nézőt. Inkább olyan embert kerestünk, akit ismerünk és közel áll a zenekarhoz. Ha elromlik egy hangszer, az Béres Danihoz kerül, hangszerész. Ketten, egymástól függetlenül is rá gondoltunk. Magas és karakteres arca van. A szakállával és hosszú hajával pedig abszolút illik rá a fiatal Jézus karaktere.

Elfogyott egy üveg pálinka, 4-5 liter tea, két kiló kenyér, fél kiló párizsi, két tábla csokoládé és meglett. Hamarabb is végeztünk, mint ahogy terveztük. Jó pár éjszakát vágtunk és jó pár éjszakát effekteltünk. Így érte el jelenlegi formáját a Nem hiszek.

Világítás: Lugosi Gergő
Operatőr: Trost Ádám
Fényelés: Csöngető Csaba
Rendező, vágó: Kiss Norbert Ádám